Korustamo

Tekemisen iloa

Käsillä tekeminen on mielestäni mukavaa puuhaa, erityisesti pikkutarkka näpertäminen.  Pieniä asioita askarrellessa sitä keskittyy vain käsillä olevaan asiaan, maailma kutistuu hetkeksi ”minimalistisen teekupin” kokoiseksi. Mikroperspektiivistä asioita katsastellessa saa virtaa ja voimaa toimia taas muillakin arjen alueilla.

Mistä Somakorut saivat alkunsa

karhu_20160831_002
Karhu vuodelta 1995

Kuten niin monen muunkin tekemisen tarina, myös Somakorujen kertomus alkaa omasta teini-iän harrastuksesta ja kiinnostuksesta aiheeseen. Nuorena innostuin korujen tekemisestä darwi-massasta. Darwimassa oli ilmassa kuivuvaa, valkoista massaa, jota saattoi maalata. Luomuksiani tuolta ajalta olivat mm. porkkana-korvakorut, enkeli-kuusenkoristeet ja eläinhahmot, joista taiteilin rintakoruja. Maalailin myös mm. kivi-kissoja ja muitakin eläimiä, joita myin taskurahaa tienatakseni kesäisin torilla.

Teen lumoa…

Vuosia on vierähtänyt noista nuoruuden kesistä jo muutama kymmen. Tekemisen polte on välillä sammunut arjen kiireeseen- ja niin moniin muihinkin kiinnostuksiin, joita elämä tuo tullessaan. Jossakin mielen perukoilla on kuitenkin hautunut ja piileksinyt ajatus korujen tekemisestä uudelleen.  Kesällä 2016 vierailtuani Jyväskylän Teeleidissä, kokemukseen ihastuneena ja siitä inspiroituneena sain ajatuksen kokeilla korvakorupareja, joista toinen on teepannu ja toinen -kuppi.  Tätä ideaa lähdin innokkaana työstämään ja harjoittelemaan. Ensimmäiset teokset eivät päässeet korviin saakka, mutta harjoittelun tuloksena sain hiljalleen omasta mielestäni aika mukavan näköiset parit aikaan.  Vähitellen lisäsin tuotantoon myös suomalaisille niin tärkeä arjen piristäjän – kahvipannun & kahvikupin. Tämä tekeminen ”koukutti” ja sillä tiellä ollaan. Tehdessä syntyy uusia ajatuksia ja internet tarjoaa lisää ideoita.

… Ja leipomisen lämpöä

Korujen tekemisen lisäksi nautin myös mm. leipomisesta.  Somakoruissa olen yhdistänyt nämä kaksi asiaa. Kakut ja leivonnaiset ovat loputon mahdollisuuksien maailma. Kodin keittiö ihanine tuoksuineen ja makuineen sekä tärkeät asiat  kuten perheen kanssa yhteisen hetken jakaminen ovat mielessäni työstäessäni pikkuisia herkkukoruja. Luoto ja eläimet, erityisesti koirat ovat kolmas itselleni tärkeä asia- voi olla, että ne näkyvät jonakin päivänä myös Somakoruissa.

Somakorujen idea

Somakorut tehdään käsityönä, lähes jokaista yksityiskohtaa myöten. Ne ovat yksilöllisiä- kahta täysin samanlaista korua ei ole.  Tekeminen on minulle harrastus- usein teen aikaa ja vaivaa säästämättä päästäkseni haluamaani lopputulokseen. Tavoitteenani on, että korut toisivat iloa arkeen.

Toivottavasti Somakorut ilahduttavat Sinua!

Terveisin: Heidi, Somakorujen ”äiti”  h