Mistä on pienet korut tehty

 

Polymeerimassa

Somakorut on tehty uunissa kovetettavasta polymeerimassasta. Värivaihtoehtoja on tarjolla runsaasti ja lisäksi eri värejä voi sekoittaa keskenään. Massoja muotoillaan käsin tai tekemisessä voidaan käyttää apuna erilaisia muotteja.

Massatyöt kovetetaan n. 110 asteessa (riippuen mm. työn paksuudesta & massan merkistä) n. 20-30 minuuttia. Valmiit työt voidaan lakata polymeerimassojen käsittelyyn tarkoitetulla lakalla. Massoja saa askartelukaupoista, monille tuttuja kauppanimiä ovat mm. Fimo, Cernit ja Sculpey. Massojen koostumus ja käsiteltävyys vaihtelee, mm. Fimolla on tarjolla Fimo-soft pehmeä ja helposti käsiteltävä massa sekä Fimo professional, joka on puolestaan edellistä kovempi, mutta paremmin muotonsa pitävä massa.

Somakorut työstetään usein useamman paiston ja käsittelyn kautta. Esimerkiksi teekannuissa ja kupeissa koristeet ja teet tehdään varsinaisten astioiden muotoilun ja paistamisen jälkeen. Useat korut ja koristeet muotoillaan käsin, siksi niissä on hienoisia eroja.  Korujen tekemisen viimeisessä vaiheessa lisätään vielä korukoukut ja Somakoru on valmis.

massat                         muffinssit